Nästa generations larm

InfernoHome är det svenskpatenterade larmet som där olika ljudfrekvenser rör sig enligt ett patenterat mönster. Larmet har rörelsedetektorer och yttre enheter som andra larm. Skillnaden ligger i sirenen och ljudet. En vanlig siren alstrar en ljudlig högfrekvent ton. Efter en stund har hjärnan anpassat sig till tonen och begränsar obehaget för tjuven. InfernoHome har fyra toner som hela tiden vandrar upp och ned i frekvensskalan/tonskalan. Hjärnan kan inte uppfatta om det är en falsk eller ren ton och när hjärnan inte kan uppfatta de här signalerna, så tar det bara sekunder innan du börjar må illa.

– Tjuvarna är inte längre ute efter din TV eller dina tavlor. De är på jakt efter kontanter, nycklar, föremål som är lätta att ta med sig i en väska. De flesta inbrott är över på fem till åtta minuter och då det kan dröja upp till en halvtimme innan väktare är på plats är tjuven sedan länge borta när de anländer. Vårt krav är att tjuven överhuvudtaget inte ska stjäla något – han ska bara UT.

Hälften av alla inbrott som utförs görs av tjuvar som är mycket tekniskt kunniga.Trådlösa larm desarmeras effektivt med störsändare och kameraövervakning blir betydelselös då bilder från övervakningskameror inte är utslagsgivande i rätten. Detta då bildkvalitén oftast inte är godtagbar.

– Bland privatpersoner är vetskapen fortfarande dålig om att ljud skrämmer bort, medan kvalificerade användare har en annan syn. Vi säljer till högkvalitativa förråd och kärnkraftverk då Infernos ljudbarriär som motar bort tjuven omedelbart gör avgörande skillnad vid försök till inbrott. Dessutom – tjuvar som till exempel vid upprepade försök har försökt ta sig in i sommarstugor som ligger mitt ute i ingenstans har fått ge upp, så effektivt är larmet.