Lars trodde han var säker…………

Lars bor i en 300 kvm stor villa i Täby. Då det finns en hel del av värde i villan, beslutar Lars att skaffa ett, vad han trodde, säkert larm. Lars investerar i ett larm anslutet till ett större larmbolag. Då det finns flera intrångsvägar i villan blir det ett larm med, förutom kontrollpanel, rörelsedetektorerer på två plan, kameror, siren och dimkanon (aktiverad av larmbolaget vid intrång).

Allt kändes bra tills Lars en dag i september 2020 kommer hem från en resa och upptäcker att ett fönster på en gavel av huset är inslaget och att inbrott är fullbordat. En genomgång visar att värdet av vad som stulits överstiger 100 000 kr. Lars blir lindrigt sagt frustrerad. Till det kom identitetskränkningen och känslan av vanmakt att främmande personer vandaliserat hemmet.

En mycket arg Lars kontaktar larmbolaget och kräver en förklaring över hur inbrottet kunnat ske. Larmbolaget ställer sig frågande till frågan/anklagelsen. Larmsystemet indikerade inget fel och inget larm hade indikerats hos larmcentralen. Lars frustration blir inte mindre av beskedet.

Förklaringen till hur inbrottet hade kunnat ske heter ”störsändare”. Ett instrument (kan köpas på internet) som används frekvent av ”proffsligor”. Installerade larmsystem (trådlösa) de aktiveras av ”störsändaren” och inbrott kan ske obemärkt.

Lars beslutar att investera i ett InfernoHome-larm som inte kan slås ut av störsändare och fungerar som ett skalskydd. Tjuven ska ut – inte in.

Larmsystemet hos Lars består av en InfernoHome ”master” och tre stycken InfernoHome ”slavar”.

Resultatet?

Så här säger Lars: ”Jag skulle inte ens bli nervös om jag hade gått hemifrån och glömt att låsa ytterdörren……”.